این مراسم با عنوان «بزرگترین گردهمایی کارآفرینان ایران» بعدازظهر جمعه ۱۱آذر در مرکز همایشهای برج میلاد تهران برگزار شد.
سیدرضا فاطمیامین وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت)، مهدی بلوکات قائممقام شبکه سه سیما روحا... دهقانیفیروزآبادی معاون علمی و فناوری رئیسجمهور، محسن نادریمنش مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفت (صحا)، داوران ادوار مختلف برنامه همچون علیرضا یونچی، مینا مهرنوش، علیرضا شیرمحمدی، امیر شکوهینیا، حسین مصطفیزاده، محمدامین حاجکاظمیان، پرویز کرمی، علیرضا نبی، حمیدرضا موثقی و...، جمعی از شرکتکنندگان مسابقه، کارآفرینانی از سراسر ایران و... از حاضران در سالن بودند.
مراسم با اجرای ولیا... اشرفی، مجری فصل سوم برنامه و همچنین حامد سلطانی، مجری دو فصل نخست آن همراه بود و همچنین تعدادی از داوران برنامه و مسئولان کشور که در مراسم حضور داشتند به ایراد سخنرانی پرداختند. فاطمیامین، وزیر صمت ضمن قدردانی از دستاندرکاران برنامه میدون که توانسته کارآفرینان نوآور را معرفی کند، گفت: این جمع نمونه موفق از کار رسانهای است که در اقتصاد کشور نقش داشته است. وقتی صحبت از کارآفرینی میشود توجه به سمت محصول میرود اما آن کسبوکاری که کارآفرین ایجاد کرده و محصول تولید میکند از خود محصول مهمتر است.
فاطمیامین، خروجی اصلی فعالیت کارآفرین را راهاندازی کسبوکار دانست و افزود: برای اینکه دلیل این اهمیت را درک کنیم بهتر است بدانیم ثروت هر کشور را میتوان به چهار قسمت تقسیم کرد: یکی داراییها و پولهای خارجی، دوم ثروت طبیعی مثل نفت، آب، جنگل، زمین و...، سومی داراییهای فیزیکی یا سرمایهگذاریهایی که در کشور انجام شده است؛ نظیر ساختمانها، جادهها و ... و چهارم داراییهای نامشهود و سازمانی که مهمترین سرمایه هر کشور هستند.
وزیر صمت ادامه داد: معمولا در اغلب کشورها سهم دارایی فیزیکی ۱۵درصد است اما ۸۵درصد به دارایی نامشهود اختصاص دارد. اگر در کشوری داراییهای طبیعی سرشار باشند اما داراییهای نامشهود آن کمتر باشد کشوری خامفروش خواهد بود.
این وزیر بیان کرد: دارایی نامشهود ایران سهمش ۳۰درصد است که باید به ۶۰ تا ۷۰درصد برسد چراکه این دارایی نامشهود است که میتواند منابع طبیعی را فعال و از آن ثروت و رفاه خلق کند. کسبوکار جزو داراییهای نامشهود است. سرمایه سازمانی و نامشهود، متخصصان را گرد هم میآورد و با تبدیل دیگر منابع به ثروت، به قدرت یک کشور میافزاید.
فاطمیامین با برشمردن اقدامات وزارت صمت برای افرایش داراییهای نامشهود، آنها را در پنج محور خلاصه و عنوان کرد: در این وزارتخانه درخصوص افزودن به داراییهای نامشهود اقدامات زیادی انجام شده که پنج محور آنها از این قرار است: پایش کسبوکارها مورد اول است.